Kb Image 45.jpg

5 Viktige ting å huske på før du drar på ferie

Sommerferien er en tid for avslapning, eventyr og å skape minner med venner og familie. Men før du kan sette deg ned og nyte ferien, er det viktig å huske på noen essensielle ting for å sikre en trygg og problemfri ferieopplevelse. Her er en liste over viktige ting du bør huske på før du drar på sommerferie

1. Reisedokumenter

Pass på at du har all gyldig legitimasjon som pass, ID-kort, visum osv. Finn ut om det er spesifikke innreisekrav for destinasjonen din, som vaksinasjoner eller visum. OBS! Ikke alle land godtar ID-kort og det er derfor viktig å sjekke hva som gjelder der du skal.

2. Bestillinger og reservasjoner

Sørg for at alle hotellbestillinger, flybilletter, leiebiler eller andre transportmidler er bekreftet og i orden. Ha en kopi av reservasjonsbekreftelser og reiseplaner tilgjengelig både digitalt og i utskrift.

3. Forsikringer og medisiner

Kontroller at du har gyldig reiseforsikring som dekker ditt reisemål og eventuelle aktiviteter du planlegger å delta i. Dette inkluderer helseforsikring, evakuering i nødstilfeller og tap av eiendeler.

Sjekk om det er noen spesielle helsemessige hensyn du bør ta for reisemålet ditt. Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk for eventuelle vaksiner eller medisiner du trenger. Husk å pakke med nok medisiner for hele ferien, og ha gjerne med deg en resept fra legen hvis nødvendig.

4. Reiseplaner og sikkerhet

Informer noen du stoler på om reiseplanene dine, inkludert hvor du skal og når du forventer å være tilbake. Ha også viktige nødkontakter lagret, både lokalt og hjemme, i tilfelle du trenger assistanse underveis. Forsikre deg om at du har tatt nødvendige sikkerhetstiltak for hjemmet ditt mens du er borte: be noen om å sjekke posten, sørg for at alarmen er aktivert og at alt elektrisk utstyr som ikke trenger å være på slåes av og lås dører og vinduer ordentlig .

5. Reiseadapter og strømbank

Hvis du reiser til et land med andre stikkontakter og spenning enn her hjemme i Norge, kan en reiseadapter være nødvendig for å lade opp elektroniske enheter som mobil laptop eller nettbrett.Å ta med seg en strømbank vil være lurt om du skal være på farten eller tilbringe tid i områder med begrenset eller uten strømtilgang.