Ed Hardie Rmiszlv8qv4 Unsplash

En guide til microsoft authenticator

Hvis du ønsker å øke sikkerheten til Microsoft kontoen din, så er to-faktor autentisering et fantastisk tiltak. Det hindrer kriminelle å utføre handlinger på kontoen selv om de vet passordet eller har fått tilgang på en annen måte. Microsoft Authenticator er et verktøy får å sette opp to-faktor autentisering. I denne guiden viser vi hvordan du kan gjøre nettopp dette.

Last ned appen

Det første du må gjøre er å laste ned Microsoft Authenticator appen på mobilen din. Den finnes både på iPhone og Android telefoner.

Download On The App Store 4
Google Play Badge 1

Sett opp Microsoft Authenticator på kontoen

Følg stegene nedenfor for å sette opp Microsoft Authenticator på Microsoft brukeren din.

1

Når du logger deg inn på office.com for første gang vil du sannsynligvis se at du må sette opp Microsoft Authenticator. Trykk Neste for å starte prosessen.

Er du allerede logget inn, så trykker du på profil bildet opp til høyre og trykk Vis Konto. Velg så Sikkerhetsinformasjon i menyen på venstre side.

Chrome Rrqhy8rwaa 2
Chrome Fakgktanfi 2

Her kan du legge til en påloggingsmetode ved å trykke «Legg til en påloggingsmetode«. Velg Authenticator-app og trykk Legg til. Forsett prosedyren som vanlig fra steg 2.

Chrome 9odtjel5aa 2
Chrome Rlusbwq65l 1
2

Forsett å trykk Neste igjennom dialogene til du blir bedt om å skanne en QR kode.

3
Screenshot 20240313 142332 One Ui Home Removebg Preview 1 1

Det neste steget nå er å åpne Microsoft Authenticator appen på mobilen. Den vil hete Authenticator eller Microsoft Authenticator. Begynn med å legge til en konto ved å trykk på + ikonet øverst til høyre.

Deretter velger du Jobb eller Skole konto. Du vil da få et valg om å logge inn eller skanne en QR kode. Velg Skann en QR kode.

Kameraet til mobilen vil nå vises. Pek kameraet mot QR koden som vist i nettleseren på datamaskinen din. Vær sikker på at du er nærme nok, og at QR koden er innenfor det opplyste området på mobilskjermen. For eksempel:

Hvis QR koden ble godkjent, vi du nå se at kontoen din ble lagt til i appen. Verifiser at E-Mail adressen er riktig. Hvis noe gikk galt, kan du prøve prosessen under steg 1 til 3 på nytt.

4

Du har nå lagt til kontoen i Microsoft Authenticator, men er ikke helt ferdig enda. Det neste steget er å verifisere kontoen. Gå tilbake i nettleseren på datamaskinen og trykk Neste.

Du vil nå se et tilfeldig tall på skjermen. Se over på mobilen din. Hvis du har Microsoft Authenticator appen åpnet, vil du få en melding om at du prøver å logge deg inn. Skriv inn tallet på mobilen som vist og trykk JA.

5

Gå tilbake i nettleseren din. Du vil nå se «Varsling godkjent». Trykk Neste og til slutt Fullfør.

Gratulerer, du har nå satt opp Microsoft Authenticator!

Neste gang du logger inn eller utfører bestemte handlinger på kontoen, kan du bli bedt om å verifisere deg via Microsoft Authenticator. Da er det bare å åpne appen på mobilen og gjenta steg 4.