Nyheter Header Google

Gmail introduserer nye grep mot søppelpost

Ifølge Google selv filtrerer Gmails AI systemer bort mer enn 99% phishing og malware fra å nå inn på innboksen hos brukere verden over. Likevel er trusselen såpass stor for det som kommer igjennom at Google nå skal stramme inn ytterligere for å beskytte mot søppelpost.

I 2024 skal Google stramme inn og sette nye krav til de som massesender epost, det vil si de som daglig sender ut over 5000 eposter til gmail adresser.

Masse-sendere av eposter er ikke gode nok til å sikre og konfigurere systemene deres. Derfor kan mange angrep gjemme seg bland dem. For å hjelpe mot dette, vil det komme stort fokus på validering av at sender er de som de påstår at de er. Google presenterer nådisse nye kravene for å masseutsendelser, som skal gjelde fra Februar 2024:

1. Verifisering av epostadresser

Det er viktig å kunne stole på hvor en e-postmelding kommer fra. Derfor skal det bli innført krav om at de som sender store mengder e-post skal sterkt autentifisere e-postene ved å følge beste praksiser. Dette tiltaket skal bidra til å lukke smutthull som utnyttes av uønskede aktører og som utgjør en trussel for alle som bruker e-post.

2. Gjør avmelding enkelt

Det skal være enkelt å stoppe mottak av uønskede meldinger fra bestemte e-postavsendere. Google setter krav til at større avsendere gir mottakere muligheten til å melde seg av kommersielle e-postmeldinger med bare et klikk. I tillegg forventes det at avsendere behandler slike avmeldingsforespørsler innen to dager.

3. Sikring av at sendte e-poster er ønsket

Spam er noe ingen ønsker og i tillegg til de allerede implementerte verktøyene som er ute for å filtrere ut uønskede epost, har Gmail kommet med nytt tiltak. Nå pålegges avsendere en tydelig grense for spam frekvens, som de må holde seg under for å sikre at mottakere ikke skal bli oversvømt av uønskede meldinger.