Banner Mobilbytte 02

Mobilbytte 101: Slik gjør du det riktig

Drømmer du om ny mobil? La din gamle mobil få nytt liv hos en ny eier og lett på samvittigheten, lommeboken og plassbruken samtidig som du får en splitter ny mobil. Husk på følgende.

Hvor bytter jeg mobilen?

Flere mobilleverandører tilbyr muligheter for mobilbytte. Sjekk om dine foretrukne leverandører har denne tjenesten og velg det som passer deg. Les grundig gjennom informasjonen de tilbyr for å sjekke at mobilen din er kompatibel for innlevering. De fleste tilbyr en veiledende liste som gir informasjon om hvordan du leverer inn.

Hva med personlig data?

Før du leverer inn er det viktig å sikkerhetskopiere all data og personlig informasjon du ønsker å beholde og vil overføre til din neste enhet. Du kan finne en liste med retningslinjer her

Hva må jeg gjøre før jeg leverer inn?

Når mobilen skal tømmes, er det ikke nok bare å slette meldinger og filer. Den beste metoden for å fjerne all personlig info er å nullstille mobilen til fabrikkinnstillingene. Dette er en prosess du kan utføre selv, enten du har en Android mobil eller en iPhone.

Slik nullstilles iPhone

 1. Gå til Innstillinger
 2. Velg Generelt
 3. naviger ned til Overfør eller nullstill iPhone og velg dette
 4. Velg Nullstill.

TIPS: Om mobilen allerede er levert kan den også nullstilles via iCloud.com. Mobilen må være knyttet mot en Apple-ID. «Finn iPhone» må være aktivert.

Iphone

Slik nullstilles Android

 1. Gå til Innstillinger
 2. Velg Generell styring
 3. Velg Nullstill
 4. Velg Nullstill til fabrikkdata
 5. Velg Nullstill

TIPS: Om mobilen allerede er levert kan den også nullstilles via android.com/find. Mobilen må være knyttet mot en Google-konto

OBS: Disse kan variere fra telefon til telefon.

Mobilens tilstand

Før du leverer inn mobilen til for videresalg er det lurt å først gjennomføre en sjekk av dens tilstand. Mobilens tilstand vil spille en avgjørende rolle i hvilken verdi du kan forvente å få fra mobilleverandøren.  Ta deg tid til å vurdere om mobilen fungerer som den skal. Er det noen funksjoner som ikke virker som de skal? Er det noe som mangler, eller oppleves mobilen som treg i bruk? Sjekk om det er synlige ytre skader på mobilen, og hvis det er tilfelle, hvor omfattende disse skadene er. Ofte fokuseres det spesielt på tilstanden av skjermen når mobiler skal selges.

I tillegg er det viktig å sørge for at mobilen er fulladet og at den har med seg eventuelt tilbehør som er nødvendig for at den skal virke best mulig. 

MERK:

De fleste android-enheter er sikret med nullstillingsbeskyttelse. Det er en funksjon som skal hindre at mobilen din blir nullstilt uten din tillatelse. Sørg for at du fjerner Google-kontoen din fra enheten før du prøver å nullstille mobilen. Slik gjør du det:

 1. Åpne Innstillinger og velg deretter Kontor og sikkerhetskopi
 2. Trykk på Administrer kontoer
 3. Trykk på Google kontoen din. Hvis den vises, trykker du på Flere alternativer-ikonet (tre prikker)
 4. Trykk på Fjern konto. Bekreft ved å trykke Fjern konto
 5. Følg eventuelle videre instruksjoner