google gmail

Slik blokkerer du søppelpost i Gmail: En trinnvis guide

Søppelpost i e-postinnboksen kan være irriterende og tidkrevende å håndtere. Heldigvis tilbyr Gmail en rekke verktøy og funksjoner som hjelper deg med å blokkere og filtrere uønskede meldinger. I denne guiden vil vi lede deg gjennom prosessen med å blokkere søppelpost i Gmail, slik at du får en renere og mer organisert innboks.

  1. Åpne Gmail-kontoen din og logg inn.
  2. Finn en søppelpostmelding som du ønsker å blokkere og åpne den.
  3. Oppe til høyre i meldingsvinduet, ved siden av svar-knappen, vil du se et nedoverpil-ikon. Klikk på dette ikonet for å åpne en rullegardinmeny.
  4. I rullegardinmenyen, bla nedover og klikk på «Rapporter søppelpost» alternativet. Dette vil markere meldingen som søppelpost og sende den til Gmails søppelpostfilter.
  5. Du kan også finne «Rapporter Søppelpost» ikonet helt øverst til venstre i meldingsvinduet

Tips

For å blokkere fremtidige meldinger fra samme avsender, kan du også klikke på «Blokker avsender» alternativet i rullegardinmenyen. Dette vil sørge for at alle fremtidige meldinger fra den avsenderen automatisk blir sendt til søppelpostmappen.

Du kan også opprette regler for å filtrere og blokkere bestemte typer søppelpost. For å gjøre dette, gå til «Innstillinger» ved å klikke på tannhjulikonet øverst til høyre i Gmail-vinduet, og følg videre instrukser:

  1. I innstillingsmenyen, gå til «Filtre og videresending» -fanen.
  2. Klikk på «Opprett nytt filter» -alternativet. Her kan du angi ulike kriterier for filtrering av søppelpost. Du kan for eksempel angi bestemte avsendere eller søkeord som ofte finnes i søppelpostmeldinger.
  3. Når du har angitt kriteriene, klikker du på «Opprett filter» -knappen.
  4. Velg deretter handlinger du vil at Gmail skal utføre på disse søppelpostmeldingene. Du kan for eksempel velge å slette dem automatisk eller sende dem til søppelpostmappen.
  5. Når du er ferdig med å konfigurere filteret, klikker du på «Opprett filter» -knappen for å lagre innstillingene dine.