Watchguard Endpoint Hdr

Styrk Ransomware-beskyttelsen med WatchGuard’s Decoy Files Technology

WatchGuard introduserer innovativ teknologi for å bekjempe ransomware-trusler

– WatchGuard, en ledende leverandør av cybersikkerhetsløsninger, har nå lansert en nyvinning i kampen mot ransomware. Decoy Files Technology, integrert i både Panda Endpoint og WatchGuard Endpoint på alle modeller, har som mål å styrke beskyttelsen og redusere risikoen forbundet med ransomware-angrep.

Hva er Ransomware?

Ransomware, eller løsepengevirus, er en type ondsinnet programvare som brukes av cyberkriminelle for å kryptere filer og låse dem på offerets datamaskin eller nettverk. Målet med ransomware-angrep er å tvinge offeret til å betale løsepenger for å få tilgang til de låste filene.

Ferske statistikker fra WatchGuard Threat Lab viser en bekymringsfull økning i antall ransomware-hendelser i løpet av første kvartal dette året. Dataene avslører at antall ransomware-angrep har doblet seg sammenlignet med hele 2021, noe som understreker behovet for avanserte sikkerhetstiltak.

Decoy Files Technology introduserer et ekstra beskyttelseslag for å møte den stadig endrende naturen til ransomware-trusler. Dette innovative verktøyet er utviklet av WatchGuard og implementert i både Panda Endpoint og WatchGuard Endpoint på alle modeller.

Decoy Files Technology er en ny beskyttelsesfunksjon tilgjengelig i Panda Endpoint og WatchGuard Endpoint på alle modeller. Systemet oppretter lokkende filer som fungerer som agn for å oppdage ransomware. Når ransomware som unngår signaturgjenkjenning forsøker å kryptere disse filene, vil systemet umiddelbart oppdage hvilken prosess som forsøker å utføre handlingen og blokkere den.

Decoy Files blir opprettet som skjulte kataloger på forskjellige steder, som for eksempel Mine Dokumenter, skrivebordet og andre steder. Dette gjør det mulig for systemet å overvåke mistenkelig aktivitet. Hvis disse filene blir slettet, blir de umiddelbart gjenopprettet av vertssensoren. Det anbefales derfor å deaktivere visning av skjulte filer og mapper hvis brukerne har bekymringer angående dette.

Aktivering av Decoy Files Technology er enkelt. Du trenger bare å installere Panda Endpoint eller WatchGuard Endpoint på enheten din og aktivere funksjonen fra innstillingene i instrumentpanelet. Funksjonen er som standard aktivert. Følgende trinn viser hvordan du aktiverer funksjonen:

  1. Logg inn på instrumentpanelet.
  2. Gå til «Innstillinger»-fanen øverst.
  3. Velg «Arbeidsstasjoner og servere».
  4. Velg ønsket profil.
  5. Velg «Antivirus».
  6. Aktiver «Opprett Decoy Files for å hjelpe til med oppdagelse av ransomware».
  7. Klikk «Lagre».

For mer informasjon om alle beskyttelsesdetaljer og funksjoner, kan du se i produktet Panda Adaptive Defense 360 (WatchGuard EPDR).