Ppdm5rqanvu41myquuoz

Telia varsler om planlagt arbeid på mobilnettet

Planlagt arbeid vil foregå på Telias mobilnett natt til lørdag 15. juni 2024.

Telia melder i dag om at det er planlagt en «Service Continuity Test» som skal verifisere at tjenestene deres er pålitelige og stabile. Testen skal etter planen foregå i fire timer mellom kl 01:00 og 05:00, da nettet skal være minst belastet.

I løpet av denne tiden vil det kunne oppstå forstyrrelser på mobiltjenester på 2G, 4G og 5G nett i opptil 10 minutter i denne tidsperioden. Disse tjenestene vil hovedsakelig gjelde samtaler, SMS og mobildata. Kunder kan oppleve samtalebrudd og avbrudd på internettforbindelsen.

Om ikke tjenestene fungerer som de skal etter arbeidet er avsluttet, og det varer lengre enn 10 minutter, kan kunder slå av og på flymodus på mobilen eller nettbrettet. Nødnummer 112 vil fungere som normalt.

Telia håndterer kritisk infrastruktur og sørger for tjenester til privatpersoner, virksomheter og bedrifter i Norge, og konsekvensene ved langvarig forstyrrelse av tjenestene kan få store konsekvenser. Derfor skal ulike tester foretas jevnlig for å bl. a kunne verifisere effektivitet av backuputsyr, operasjoner og beredskap.